Ben jij fan van de Italiaanse keuken en lijkt het je leuk om meerdere gangen te maken? We kunnen drie tapas recepten uit ons repertoire aanraden om te combineren voor een heerlijk diner! Bestaande uit een ciabatta voorgerecht, een tamelijk uitgebreid hoofdgerecht en een heerlijk fris dessert. Ben je nieuwsgierig geraakt? We lichten de gerechten graag toe!

Voorgerecht: Bruschetta

Bruschetta maakt deel uit van de meest bekende Italiaanse hapjes. Het zijn knapperige broodjes belegd met de lekkerste ingrediënten. Ons recept bestaat uit typisch Italiaanse ciabatta stokbroodjes, belegd met pesto en een mix van ui en tomaat. Er zijn talrijke varianten op deze bruschetta, van bruschetta met carpaccio tot brie en ansjovis!

bruscetta

Hoofdgerecht: Risotto met kip en limoen

Laten we voorop stellen dat dit recept op het randje zit voor wat betreft de naam hapje. Het is in kleine porties te serveren, maar in deze drie gangen blogpost, gaan we ervan uit dat je een grote portie bereidt. Het recept is op basis van risotto – een rijstgerecht uit het noorden van Italië. Heb je nog niet eerder risotto bereid? Lees je dan extra goed in. Een goede risotto maken, is moeilijker dan je zou denken. De bereiding van risotto heeft veel aandacht nodig en het is belangrijk dat je regelmatig blijft roeren!

risotto kip limoen

Nagerecht: Panna cotta glaasje met aardbei

Panna Cotta bestaat uit gekookt room. Dat is ook niet gek, want de letterlijke vertaling is ook; gekookte room! De basisingrediënten voor Panna Cotta zijn room, Griekse yoghurt of melk, suiker en gelatine. Als je vegetariër bent, kun je de gelatine vervangen door een plantaardig alternatief.

Ken jij de Panna cotta al? De bereiding is kort, maar het gerecht moet even de tijd hebben om op de stijven. Eenmaal opgestijfd kun je de Panna Cotta voorzien van garnering naar keuze! In deze variant maken we gebruik van aardbei, maar ook mango of honing met walnoten zijn erg in trek. Je kunt natuurlijk ook je eigen variatie maken!

panna cotta aardbei

We hopen dat bovenstaande drie gerechten in de smaak vallen!