Het is leuk om bij verjaardagen iets leuks te serveren. Eens wat anders dan nootjes, kaas en komkommer. Laten we hier overigens geen misverstanden over verstaan; ook dat kan erg lekker zijn! Maar je mag toch jezelf en je vrienden of familie best eens verwennen met iets dat net iets anders is dan anders! Of juist iets wat ook in de supermarkt ligt, maar wat je vers hebt bereid, waardoor men het nog lekkerder vindt!

Komt jouw verjaardag dichterbij en weet je niet welke tapas je moet serveren? Dan zit in deze blogpost op de juiste plek! Vergeet deze website en/of deze post niet op te slaan, zodat je ‘m snel weer terug vindt. Voor de bereiding voor je verjaardag, of juist om recepten nog een keer te maken omdat ze in de smaak zijn gevallen!

In ieder geval; laten we beginnen met de gerechten! Ze staan overigens in willekeurige volgorde!

Wraps met zalm en roomkaas

Met wraps kun je enorm veel variëren. Een van onze favoriete wraps is de variant met zalm en roomkaas. Deze combinatie zorgt ervoor je een heerlijk frisse hapje krijgt. Daarnaast is het ook nog eens gezond!

wrap met zalm

Kaasloempias

Wellicht ben je ze al eens tegen gekomen op het terras of in de kroeg: kaasloempia’s. Net als gewone loempia’s maar ze zijn gevuld met oude/belegen kaas! De buitenkant is dun filodeeg. De bereiding is simpel en je hoeft ze maar kort te garen in een pannetje met een laagje olie. Een frituurpan is aangeraden, maar niet perse nodig.

kaasloempia's

Toastjes met aioli

Wellicht komt aioli je bekend voor van de supermarkt; drie bakjes voor vijf euro? Maar zelf maken is veel lekkerder! En gezonder! Je zal verrast zijn hoe eenvoudig het is. Zet een schaaltje op tafel en laat je gasten lekker aioli op toastjes smeren; genieten maar!

aioli

Crispy kipnuggets

Kipnuggets doen je misschien denken aan de McDonalds of de KFC en wekt de indruk op dat het ongezond en vet is. Dat hoeft niet perse! Deze kipnuggets zijn gemaakt van pure kip en gepaneerd met cornflakes. Doordat ze gegaard worden in de oven zijn ze niet vet, maar wel heerlijk crispy! Serveer ze met zelfgemaakte chilisaus om het helemaal compleet te maken! Zie ook hieronder!

kipnuggets

Zelfgemaakte chilisaus

Als je chilisaus in de winkel koopt dan krijg je wat je koopt. Vind je het te zoet? Of vind je het te spicy? Dan kun je daar niet veel aan doen. Er is echter een oplossing voor, namelijk: de chilisaus zelf maken! Op die manier bepaal jij hoe spicy of zoet het wordt. Als je het goed verpakt, bijvoorbeeld in een luchtdichte pot, en wegzet in de koelkast, blijft het zo een aantal weken houdbaar. Het is erg lekker in combinatie met b.v. kipnuggets of nacho’s!

chilisaus

Zelfgemaakte rundvleeskroketten

Als je aan kroketten denkt, dan denk je waarschijnlijk aan Van Dobben! Want die hebben erg lekkere kroketten. Wist je dat je ze nog verser kunt krijgen? Door ze namelijk zelf te maken. Het vergt enige ambacht, maar het resultaat is verbluffend. Je maakt de roux en paneert de kroketten zelf op basis van beschuit. Doe je het goed; dan zien de kroketten er super uit. Waarschijnlijk gaat niemand geloven dat je ze zelf hebt gekocht 😉

runderkroket

We hopen dat er wat lekkers tussen zit en dat je verjaardag een succes mag worden! Mocht je meer recepten willen zien, bijvoorbeeld voor koude tapas, kijk dan ook even bij onze andere tapas recepten! Ons aanbod groeit wekelijks met een of meerdere recepten, dus stay-tuned!