Als je aan het borrelen bent, dan is het lekker om er wat bij te nuttigen! Als je het leuk vindt iets anders dan anders op de tafel te zetten, dan ben je hier op het juiste adres! Op onze website hebben we tientallen tapas recepten, maar niet alles is even snel op tafel te zetten en in de zetten als een hapje voor erbij. We hebben daarom een verzameling gemaakt.

Let je op je calorieën en vraag je je af of tapas gezond is? Lees dan ons artikel hierover.

De hapjes

Nacho’s

Wie aan terrasjes en kroegjes denkt, denkt waarschijnlijk aan iets lekkers op tafel. Nacho’s zijn daar erg in trek! Er zijn talloze variaties mogelijk als je nacho’s maakt. Bekijk ons recept, maak het, proef en varieer zelf met de ingrediënten! Lekker om te serveren met zelfgemaakte chilisaus.

nacho's uit de oven

Zelfgemaakte kipnuggets

Kipnuggets hoeven niet altijd ongezond te zijn! Je kunt ze zelf eenvoudig maken van pure kipfilet! Het paneermeel op de kipnuggets is gemaakt van cornflakes. Gezonder kun je het niet krijgen! De smaak is ook nog eens erg goed. De nuggets zijn goed te dippen in bijvoorbeeld chili saus.

kipnuggets

Kaasloempia’s

Wellicht heb je ze voorbij zien komen: kaas loempia’s. Je denkt dat het een gewone loempia is, maar bij het bijten kom je er achter dat er kaas in de stengel zit. Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om deze kaas loempia’s zelf te maken?

kaasloempia's

Gevulde groene pepers

Als je iets anders dan anders zoekt, wat snel op tafel staat, dan is dit zeker iets voor jou. Het enige wat je nodig bent is een pot met groene pepers en roomkaas. Dit recept is een van de meest eenvoudige koude tapas die we in ons aanbod hebben.

groene peper roomkaas

Zelfgemaakte rundvlees kroketten

Als je denkt dat Van Dobben de beste kwaliteit kroketten heeft, dan klopt dat niet! Het kan namelijk nog verser! Eigengemaakte rundvlees kroketten. Maak zelf de ragout en paneer! Een heerlijke warme tapas (nee geen Spaanse tapas….. uit Nederland nota bene!)

kroket zelf gemaakt

Aioli

Aioli is een knoflook mayonaise. Wellicht ken je aioli van de bakjes in de supermarkt. Uiteraard geldt ook hiervoor dat het lekkerder is om het zelf te maken! Het kunnen maken van mayonaise is eigenlijk helemaal niet ingewikkeld en het is toch een van de elementaire keuken skills!

aioli

Gevulde rode pepers

Net als gevulde groene pepers, zijn ook gevulde rode pepers ook erg lekker. Tevens snel op tafel te zetten!

gevulde pepers

Gefrituurde uienringen

Dit recept wordt in Nederland weinig gegeten. Uienringen zijn een gerecht waarbij ringen van uien gedoopt in beslag gefrituurd worden. Altijd lekker om te serveren als hartige snack. Ze worden ook wel gegeten als bijgerecht bij vlees.

uienringen