We merken van ons publiek dat gezondheid als erg belangrijk wordt ervaren. We krijgen dan ook vaak de vraag of tapas gezond is. Vandaar dat we er een gehele blogpost aan hebben geweid. Als je het je interesseert, kunnen we je bij deze adviseren deze blogpost te lezen! We willen in deze blogpost echter niet ingaan over de gezondheid, an zich, maar pogen een goede selectie te maken van koude tapas en warme tapas, die gezonder zijn dan de rest van het assortiment.

Daar we meestal 1 of 2 tapas recepten per week toevoegen en/of updaten, willen we ruwweg per kwartaal een selectie maken van gezonde(re) uitschieters.

Als je ons assortiment bekijkt is het natuurlijk niet zo dat het per definitie ongezond is. Alles wordt vers bereid, zonder pakjes en zakjes en toegevoegde e-nummers. Maar voor recepten uit deze reeks kijken we meer naar b.v. het gebruik de toegevoegde suikers en vetten.

Gerechten

Griekse salade (horiatiki)

Een Griekse salade is bij uitstek een van de gezondere recepten. Als je een laag calorische variant maakt, kun je er voor kiezen om de hoeveelheid feta te beperken of weg te laten. Feta bevat vrij veel vet.

griekse salade horiatiki

Griekse souvlaki

Souvlaki is een Griekse vlees spie, voorzien van kruiden. Het minst gezonde component is de olijfolie. Probeer de hoeveelheid olie te beperken om een lagere hoeveelheid onverzadigde vetten in je kruidenmix te krijgen.

griekse souvlaki

Mozzarella spiesjes met tomaat en basilicum

Zoals de naam doet vermoeden, is dit met het hieropvolgende recept, een van de gezondste recepten van onze website op het moment van schrijven.

spiesjes mozerella tomaat

Spiesjes met meloen, ham en mini-mozzarella

Dit recept is lekker fris en gezond! Gebruik kleine stukjes mozzarella om de hoeveelheid vet te beperken. Mozzarella bevat veel eiwit en geeft daardoor een verzadigd gevoel. Je kunt er voor kiezen om een stukje ham minder op de spie te doen!

spiesjes meloen ham

Tortilla de patatas

Als je een gedegen lunch wilt, dan kun je er voor kiezen de tortilla de patatas te maken. Dit is een Spaanse omelet met ei en aardappel. Erg lekker en relatief gezond.

tortilla patatas

Heb je aanvulling en/of tips voor ons voor wat betreft onze recepten en blogposts? Laat dan een berichtje achter via ons contactformulier. Ook suggesties voor nieuwe recepten zijn welkom! Je kunt deze ook op onze Facebook pagina achterlaten. Je vindt de link bovenaan de website.