Oke oke, voordat we beginnen met dit artikel is het goed om te vermelden dat Griekse tapas eigenlijk niet bestaan. De tapas oorsprong ligt in Spanje. Kleine gerechten uit het Midden Oosten heten eigenlijk Mezze/Mezedes! Wij van tapas recepten houden echter van alle kleine hapjes en plaatsen daarom niet alleen Spaanse tapas recepten! De Griekse keuken kent ook heerlijke gerechten, die prima in tapas-vorm te serveren zijn.

Psst. wil je meer weten over het verschil tussen tapas en mezze? Lees dan meer in onze blogpost daarover.

Griekse gehaktspies / keftedes

Dit recept bestaat uit een gekruide gehaktbal op een spie. Dit ziet er erg leuk uit, als je voor meerdere personen serveert. Dit gerecht is lekker in combinatie met tzatziki! Tzatziki is ook Grieks en vind je ook terug in deze blogpost, onder aan de pagina.

kruidige gehaktspies

Griekse souvlaki

Souvlaki is typisch Grieks. Dit recept is gebaseerd op het recept van Akis kitchen. Je kunt verschillende soorten vlees gebruiken. Wij hebben deze variant gemaakt met kip. Maar ook varkensvlees of lamsvlees is prima! Het gerecht kenmerkt zich door de heerlijke kruiden.

griekse souvlaki

Griekse traditionele tzatziki

Ken jij tzatziki al? Dat is goed nieuws! Want het is werkelijk met heel veel ander eten te combineren. Zo is tzatziki lekker bij vlees, maar ook bij stokbrood. De bereiding is eenvoudig en snel. Dippen maar dus!

tzatziki

Griekse horiatiki (salade)

Wist je dat Grieken geen sla in de salade gebruiken? Dit klassieke recept voor Griekse salade dus ook niet! Dat maakt het niet minder lekker! Probeer het eens zullen we zeggen!

griekse salade horiatiki