Je komt het vaak tegen bij restaurants: een sierlijk tentoongestelde plank met bijvoorbeeld tapas gerechten. Ook staan er vaak schaaltjes met kaas en worst op Je kunt zo’n plank prima thuis maken! Dit heeft ook een praktisch voordeel: met een tapas ofwel borrelplank, maak je in een keer meerdere koude tapas hapjes klaar en hoef je niet steeds tussendoor naar de keuken te lopen.

Maarrrr, wist je dat het maken van een dergelijke plank helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? Wij laten je in dit artikel meer weten hoe je moet beginnen.

tapas plank

Samenstellen tapasplank

Er zijn een aantal standaard hapjes die je kwijt kunt op de tapasplank. Omdat we een tapas website zijn, beginnen we met tapas hapjes! We hebben een selectie gemaakt van hapjes die zich goed vooraf laten maken of lastminute en weinig inspanning kosten. Daarna delen we een aantal standaard hapjes die net zo goed een plekje op de plank verdienen!

Wat je voor een goede nodig bent is: een tapas plank en een aantal (sierlijke) schaaltjes. Vergeet ook niet een paar prikkertjes erbij te doen!

Tapas hapjes

Gevulde paprika met roomkaas
Heerlijk fris en koud te serveren.

Groene pepers met roomkaas
Vrij eenvoudig te maken en lekker fris. Tevens geschikt om vooraf klaar te zetten.

Wrap rolletjes met zalm en roomkaas
Voor als je van vis houdt. Vergt echter wel iets meer inspanning dan de rest van de hapjes.

Spiesjes met meloen en mozzarella en ham
Eenvoudig en makkelijk. Daarnaast mooi om te serveren.

Courgette rolletjes
Koolhydraatarme rolletjes vergen wat inspanning, maar zijn prima vooraf te maken en koud weg te zetten in de koelkast. Je zou de bereiding kunnen combineren met de wraprolletjes.

Standaard hapjes

Kaas en worst
Dit zijn veelal de standaard dingen die je terugziet op een borrelplank. Veel mensen lusten kaas en/of worst, dus dit valt meestal goed in de smaak.

Olijven
Deze liggen wat kritischer, maar zien er wel lekker uit! Kijk of je deze toevoegt of weglaat, afhankelijk van je gezelschap.

Komkommer
In plakjes gesneden komkommer zijn altijd lekker fris.

Druiven (wit of rood)
Met tros en al ziet het er altijd lekker uit, maar dit betekent dat je ze wel moet plukken. Alternatief is om ze alvast te plukken en in een schaaltje te doen.

Toastjes
Deze zijn altijd goed op de tapas plank. Leg ze ongesmeerd op de plank los met een dip of een saus, bijvoorbeeld met zelfgemaakte aioli.

Stokbrood
Vindt altijd een plek op de plank. Net als toastjes lekker om te serveren met een smeersel ernaast, als bijvoorbeeld traditionele tzatziki.

We hopen dat je wegwijs bent geworden door dit artikel. We zullen het artikel zo nu en dan bijwerken als we verse inspiratie hebben gevonden!