Je bent in aanraking geweest met tapas; bij een restaurant of op een avond bij vrienden? En het is tijd geworden om zelf tapas gerechten te maken? Dat is heel goed nieuws! Wij zijn fervent tapas liefhebbers en delen de tapas ervaringen graag met anderen! Hieronder zullen we een aantal van onze meest bekeken tapas recepten tonen, om je op weg te helpen. Ben je trouwens nog niet geheel thuis in de (tapas) keuken? Lees dan even onze tips rondom: zelf tapas maken.

Onderstaande collectie bevat trouwens tapas met vlees. Ben je vegetariër of heb je mensen aan tafel die liever vegetarische tapas hebben, kijk dan even op onze site onder de categorie vegetarische tapas.

Meest bekeken gerechten

Met name Spaanse tapas zijn erg in trek. Dit heeft er mee te maken dat de oorsprong van tapas in Spanje ligt. Hedendaags zijn de tapas gerechten daar nog steeds erg in trek. Om deze reden zoeken bezoekers vaak op Spaanse tapas: om het Spaanse gevoel in huis te halen.

Albondigas, Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Albondigas
Albondigas, ofwel Spaanse gehaktballen in tomatensaus. Dit recept is vrij eenvoudig, maar erg lekker en daarnaast mooi te presenteren. Je kunt het recht in een grote braadpan maken en verdelen over losse schaaltjes.

Traditionele Tzatziki

tzatziki
Traditionele tzatziki. Tzatziki is een dipsaus op basis van Griekse yoghurt. Dit frisse recept komt oorspronkelijk dus niet uit Spanje, maar mag zeker niet missen bij stokbrood en/of vlees!

Crema Catalana

crema catalana
Crema catalana is de Spaanse variant van Creme brulee. Dit gerecht heeft een gecarameliseerde suikerlaag boven op het gerecht. Dit recept is een ware traktatie maar bevat wel veel suikers!

Bruscetta met pesto en tomaat

bruscetta
Wil je een starter vooraf? Of zoek je iets lekkers voor de lunch? Dan is wellicht bruscetta wat voor jou. Deze bruscetta variant is brood met pesto en een tomaten/ui mix. Heerlijk fris!

Tiramisu met witte chocolade en frambozen

mascarpone tiramisu
Dit tapas dessert tiramisu met frambozen en witte chocolade trekt veel bekijks op onze site. Daarnaast is het een no-bake dessert, dus het is snel klaar en valt alvast klaar te zetten in de koelkast! Psssst, tiramisu is ook te maken met limonchello!

Is dit niet precies wat je zoekt? We hebben op moment van schrijven nog ruim 60 tapas recepten online staan. Vergeet niet hier even een kijkje te nemen!

Eet smakelijk!