Je bent op zoek naar tapas recepten die snel op tafel staan?
Koude tapas zijn ideaal voor een borrel, een feestje of een gezellige avond met vrienden en familie. Lekker, gezond en gevarieerd. Daarnaast zijn de gerechten leuk te presenteren en kan het geen kwaad om ze vooraf klaar te maken. Met warme tapas moet je meestal meer aandacht besteden aan het serveren. Dit is met koude tapas in mindere mate het geval – klaarmaken, wegzetten en serveren zodra je het nodig bent.

We hebben in deze blogpost een overzicht gemaakt van 5 lekkere koude tapas recepten die snel te maken zijn. Wanneer interessant? Als je wat anders dan anders wilt serveren, maar weinig tijd hebt!

Zit er iets tus wat jij of de gasten aan tafel niet lusten? Geen probleem, kijk even bij onze andere tapas recepten en er zit ongetwijfeld nog een alternatief voor je tussen.

1. Zalmrolletjes met roomkaas

Zalmrolletjes met roomkaas zijn lekker voor de visliefhebber en zijn eenvoudig te maken. De rolletjes kunnen versierd worden met een sprietje bieslook.

zalmrolletjes

2. Kerstomaten met pesto

Gevulde kerstomaatjes zijn lekker en geschikt als je vegetarisch wilt genieten!

kerstomaten pesto

3. Gevulde pepers met roomkaas

Eenvoudiger krijg je bijna niet, maar ze smaken erg goed. Gevulde pepers met frisse roomkaas! Je vindt ze in de supermarkt en zijn verpakt in een pot.

peper met roomkaas

4. Gevulde eieren

Met eieren kun je meer dan je denkt. Een gevuld ei kan erg lekker zijn. Daarnaast heb je snel een aantal op tafel! Je vult de eieren met op smaak gemaakt eigeel!

gevulde eieren

5. Mozzarella tomaat en basilicum spiesjes

Een goede smaak combinatie hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze spiesjes zijn lekker, fris en gezond.

spiesjes mozerella tomaat

6. Courgette rolletjes

Heerlijk koolhydraatarm recept. Daarnaast een feestelijke verschijning.
Courgette rolletjes staan als laatst op de pagina, maar mogen niet ontbreken!

courgette rolletjes