Ben je op zoek naar inspiratie voor een tapas lunch, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben een aantal tapas recepten voor je geselecteerd. De gerechten staan allemaal snel op tafel en lenen zich er goed voor om tegelijkertijd klaar gemaakt te worden.

Zit er iets tussen wat je echt niet lust? Kijk dan gerust even verder, want we hebben op moment van schrijven een ruime selectie van tegen de 60 recepten online staan. Daarnaast wordt de selectie wekelijks wordt uitgebreid! Een van de onderstaande tapas gerechten bevatten vlees! Ben je vegetariër? Vergeet dan niet even bij de vegetarische tapas te kijken, want we willen je uiteraard niet teleurstellen.

Wij hebben nog geen vegetarische panini op onze website staan, maar eventueel kun je de serranoham vervangen door courgette en aubergine.

1. Tortilla de patatas

tortilla de patatas
Spaanse omelet met aardappel. Typische gerecht dat je tegen komt in de gezellige Spaanse straatjes. Te variëren met groenten naar keuze!

2. Bruschetta met pesto en tomaat

bruscetta
Een Italiaanse klassieker. Het bestaat uit gegrild brood, ingesmeerd met pesto, belegd met tomaat en besprenkeld met olijfolie, zout en peper.

3. Panini met serranoham

panini broodje
Italiaanse broodjes uit de contactgrill met serranoham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes. Eventueel koud te serveren als het buiten warm weer is. Erg lekker, maar ook snel op tafel!

Wil je meer verschillende gerechten serveren tijdens de lunch? Een soepje doet het in combinatie met bovenstaande gerechten altijd goed! Bijvoorbeeld een tomatensoep. Houd je soep over? Dan is dit prima te bewaren tot de volgende dag. Als je het langer dan een dag wilt bewaren, dan kan dit in de vriezer. In diepvriesbakje blijft de soep tot maximaal 3 maanden houdbaar!

Voor meer inspiratie kun je altijd op onze recepten pagina kijken! Eet smakelijk!