Nu de meeste coronamaatregelen versoepeld zijn is het eindelijk weer mogelijk om etentjes in eigen huis te houden. En waar zouden we dan zijn zonder tapas? Er is natuurlijk niets leukers dan allemaal kleine hapjes op tafel zetten en hier met een grote groep van te genieten. Maar waar moet je aan denken als je een tapasavond organiseert? Hoeveel tapas heb je nodig? Maak je deze zelf of laat je deze bezorgen via food near me butlon? In dit artikel geven we enkele tips voor het organiseren van de beste tapasavond!

Verzamel recepten

Wat eten we vandaag gezond! Die uitspraak hoop je niet te horen wanneer je de tapas op tafel zet. Of misschien toch wel? Want er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van Spaanse tapas. Van kleine gezonde gerechtjes tot een heerlijke vette hap. Zorg daarom voor voldoende afwisseling, zodat er voor ieder wat wils te vinden is. Gelukkig is er online voldoende inspiratie te vinden voor het maken van eigen Spaanse tapas.

Neem daarom de tijd om goede recepten uit te zoeken. Dat kan op onze site, maar ook op de site van leuke recepten. En print ze stuk voor stuk uit. Een van de meest gezochte recepten zijn gehaktballen in tomatensaus.

Wil je een beetje papier sparen? Bewaar ze dan in je telefoon of op de tablet. In elk geval op een device wat je er makkelijk bij kunt pakken tijdens het koken.

Maak een duidelijk plan

Bij het maken van tapas is het natuurlijk niet de bedoeling dat je ieder gerecht apart gaat bereiden. Dan sta je al gauw de hele dag – als het al niet meer is – in de keuken. En dat zou toch jammer zijn van een fijne avond. Daarom is het belangrijk dat je meerdere recepten tegelijkertijd maakt. Hierbij is een goede voorbereiding van essentieel belang. Maak daarom een duidelijk plan en zet voor jezelf op een rijtje wat je ieder uur moet doen. Zo ga je goed georganiseerd aan de slag en zal je merken dat het bereiden van tapas veel makkelijker en leuker is dan je denkt.

Houd er ook rekening mee dat sommige tapas al de dag van tevoren gemaakt kunnen worden. Zo bespaar je jezelf een hoop energie op de dag zelf. Het is daarom goed om onderscheid te maken tussen de gerechten die op de dag zelf gemaakt moeten worden en welke gerechten je al eerder aan kunt pakken. Voor warmte tapas wordt er uiteraard iets meer coördinatie verwacht.

Bestel tapas

Ben je geen keukenprins(es) of heb je simpelweg te weinig tijd om zelf tapas te bereiden? Geen probleem! In de meeste grote steden is er wel een restaurant die voor jou Spaanse tapas wil verzorgen. Ken je geen goed restaurant bij jou in de buurt? Vraag dan eens in je omgeving of zij een goed adresje kennen. Het loont ook zeker om dit aan de gasten van jouw tapasavond te vragen. Wellicht kunnen zij iets meenemen uit hun woonplaats.

Wat ook heel leuk kan zijn is om iedereen twee of drie gerechten te laten bereiden. Zo deel je niet alleen de kosten, maar ook de workload. Hierdoor investeert iedereen slechts een klein beetje tijd in de tapasavond en genieten jullie gezamenlijk van de lekkerste gerechten. Maak wel eventueel een groepsapp aan zodat het voor iedereen duidelijk is wat wie maakt. Zo voorkom je dat er straks allemaal dezelfde gerechten op tafel komen te staan.